Telefonszám: +36 70 940 0442 (hétvégén is hívható) - Email: info@rapidmetal.hu   Magyar   English (UK)    

Teljes homokfúvás felszerelés
Pince - előtte, utána
Munkában műhelyünkben
 

Még mindig homokszórásnak, homokfúvásnak hívják legtöbben az apró szemcsékkel történő felülettisztítást. Napjainkban a technológiai fejlődés és a környezetvédelmi irányelvek következtében leginkább a szemcseszórás elnevezés a legmegfelelőbb.

A tisztításhoz használt anyagok már főként mesterséges anyagok úgy, mint üveggyöngy, szén-salak (coal-slag), réz salak, szódabikarbóna...stb. 

Cégünk száraz és vízbázisú homokfúvó berendezéssel is rendelkezik és a fenti felsorolt anyagok szinte mindegyikével végzünk tisztítást annak függvényében, hogy az adott feladatot tekintve melyik a legoptimálisabb megoldás.

A technológiáról röviden:

 

A hagyományos - száraz - homokfúvás során sűrített levegő és szilárd szemcse keverék, vizes homokfúvás esetén magasnyomású víz, szilárd szemcse, sűrített levegő, valamint korroziógátló folyadék (ahol szükséges) áramlik ki a homokszóró berendezés csövén. A feladat elvégzéséhez szükséges nagynyomású levegőt egy kompresszor szolgáltatja.   A szilárd anyag (szemcse) és nagynyomású levegő, valamint vizes szórásnál víz keveréke a tartályból egy nagy kopássálóságú tömlőn kereszül jut a szabad levegőbe. A tömlő végét a tisztítandó felületre irányítva végzi a kezelő a munkafolyamatot. Az adott szóróanyag behatását a felületre meghatározza a szemcse formája, mérete és a keménysége, illetve a cső végének átmérője, alakja, vizes homokszórás esetén továbbá a víz és a szemcse keverékének aránya.

A szóráshoz használt anyagokat többféleképpen osztályozhatjuk. Az anyagok lehetnek:

 • Természetes eredetű szemcsék:  (kvarchomok,  bazaltzúzalék,  homok,  csonthéjas gyümölcsmag-zúzalék)
 • Mesterséges szemcsék: fémszemcsék, korund szemcsék, szilicium-karbid szemcsék, üveggyöngy, salak....)

 

Felhasználási területek:


Fémfelületek: 
     Homokfúvással leggyakrabban fémfelületek tisztítását végezzük, festékek, és oxidrétegek eltávolítása céljából, illetve bevonatolást megelőző felületérdesítés céljából. A homokfúvás nagy előnye, hogy nem hagy hátra, a későbbi felületbevonást befolyásoló vegyi anyagokat, nagyon jól tapadó érdes felületet eredményez.

Felhasználási példák:

 • Hajótestek (aluminium, fém, üvegszál)
 • Tartályok
 • Csövek
 • Gépjármű karosszériák, felépítmények, alvázak
 • Fém, lemezfelnik, alufelnikKő, beton és tégla felületek:
       Kő és tégla felületek estében általános kültéri szennyeződések (kosz, korom, szmogfüst, mohásodás), és (festékek, anyagmaradványok) rétegeltávolításra alkalmazható a homokfúvás. Alkalmazható még felületek koptatására, antikolására, és dekorációs célokból is.

Felhasználási példák

 • Graffiti eltávolítás 
 • Tégla tisztítás (pincék)
 • Felfestés eltávolítás (pl. járda, úttest, stb)
 • Térkő tisztítás
 • Vakolat eltávolítás
 • Szobrok, emlékművek restaurálása
 • Síremlékek

 

Fa felületek:
       Szintén alkalmazható az eljárás felülettisztításra, festékek, lakkok rétegeltávolítására, antikolására.

Felhasználási példák:

 • Faházak
 • Lépcsők, teraszok, fa bútorok

 

Rólunk

Cégünk mobil szemcseszórással foglalkozik. Száraz és nedves technológiát alkalmazunk munkáink során. Minden esetben kiválasztjuk a megfelelő technológiát annak érdekében, hogy az optimális eredményt érjük el. Példák a felhasználásra: Kerítések, vasszerkezetek, karosszériák, alvázak, konténerek, tartályok, jármű- és gépalkatrészek,vas ajtók, kapuk, kő- és téglafalak, lábazatok, fafelületek, gerendaházak, szobrok, emlékművek, sírkövek, csarnok- és hídszerkezetek.... Szolgáltatásunk elérhető egész Magyarország területén: Budapest, Bács-Kiskun megye · Baranya megye · Békés megye · Borsod-Abaúj-Zemplén megye · Csongrád megye · Fejér megye · Győr-Moson-Sopron megye · Hajdú-Bihar megye · Heves megye · Jász-Nagykun-Szolnok megye · Komárom-Esztergom megye · Nógrád megye · Pest megye · Somogy megye · Szabolcs-Szatmár-Bereg megye · Tolna megye · Vas megye · Veszprém megye · Zala megye.

 

Kapcsolat

H-2855 Bokod, Komáromi utca 16.
+36 70 940 0442
info@rapidmetal.hu